Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEkonomi2021 Mayıs en çok satılan ikinci el otomobiller

2021 Mayıs en çok satılan ikinci el otomobiller

2021 Mayıs en çok satılan ikinci el otomobiller. 2021 Mayıs ayında en çok satılan ikinci el otomobiller açıklandı. Ülkemizdeki en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata’nın açıkladığı bilgilere göre, 2021 yılı Mayıs ayında ikinci elde en çok tercih edilen ilk 10 otomobilin dizel motorlu olduğu görülüyor. Cardata’nın veri havuzundaki bilgilere göre 2021 Mayıs ayında ikinci elde en çok tercih edilen otomobil Renault Megane Sedan oldu. Bu otomobili sırasıyla Fiat Egea, Volkswagen Passat, Renault Symbol ve Fiat Linea takip etti.

2021 Mayıs en çok satılan ikinci el otomobiller:

1. Renault Megane 1.5 dCi Touch Otomatik
2. Fiat Egea 1.3 MultiJet Easy Manuel
3. VW Passat 1.6 TDI Comfortline Otomatik
4. Renault Symbol 1.5 dCi Joy Manuel
5. Fiat Linea 1.3 MultiJet Pop Manuel
6. Renault Clio 1.5 dCi Joy Manuel
7. VW Polo 1.4 TDI Comfortline Otomatik
8. Peugeot 301 1.6 HDi Active Manuel
9. Renault Fluence 1.5 dCi Touch Otomatik
10. Ford Focus 1.5 TDCI Trend X Otomatik

 

0 km araçların 6 katı kadar ikinci el araç satılacak

Döviz kurlarındaki artış, yüksek faizler ve çip krizi nedeniyle yaz aylarında sıfır kilometre araç satışlarının bir miktar azalacağını belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Yaz aylarında ikinci el araç satışlarında, sıfır kilometre araç satışlarının yaklaşık 6 katı kadar tekil satış adedi öngörüyoruz. Özellikle Mayıs-Eylül döneminde aylık ortalama ikinci el araç satış adetlerinin 180 bin adetlerin altına düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Piyasa yıl sonuna kadar yükseleceği için şu an ve bundan sonraki kısa dönemde ikinci el bir araç satın almak aslında bir fırsat” dedi. Hüsamettin Yalçın ayrıca, çip krizinin 2020 yılındaki gibi büyük bir tedarik sorunu yaratmayacağını da sözlerine ekledi.

Sıfır kilometre araç satışlarının bir miktar azalması ve özellikle Haziran ayında pandemi önlemlerinin gevşemesiyle beraber ikinci el araca olan talebin yükseleceğini belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Nisan ayından beri ikinci el araç satışları sürekli olarak yükseliyor. Bu yükselişin, Haziran ayı ile birlikte yılsonuna kadar kademeli olarak her ay yaklaşık yüzde 2 ila yüzde 3 artmasını bekliyoruz. Yaz aylarında ikinci elde sıfır kilometre araç satışlarının yaklaşık 6 katı kadar tekil satış adedi öngörüyoruz. Özellikle Mayıs-Eylül döneminde aylık ortalama ikinci el araç satış adetlerinin 180 bin adetlerin altına düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Sonuç olarak hem ikinci elde hem de sıfır kilometre araçlarda oldukça hareketli bir döneme giriyoruz. Diğer yandan, artan talebin etkisi ikinci el araç fiyatlarını, döviz kurlarındaki yükseliş ise sıfır araç fiyatlarını artıracaktır. Piyasa yılsonuna kadar yükseleceği için şu an ve bundan sonraki kısa dönemde ikinci el bir araç satın almak aslında bir fırsat” dedi.

Otomobil.com.tr sitesinde daha önce yayınlanan benzer haberler:

İkinci elde en çok satan 20 otomobil

En çok prim yapan araçlar

İkinci elde fiyatlar düşecek mi?

Cardata internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler