Ana SayfaHaberlerYeni Volkswagen Amarok 2022’de tanıtılacak

Yeni Volkswagen Amarok 2022’de tanıtılacak

Yeni Volkswagen Amarok 2022 ’de tanıtılacak. İlk defa 2010 yılında yollara çıkan Volkswagen Amarok, 800.000 adetlik üretime ulaşmıştı. İlk başlarda VW’nin sadece Arjantin Pacheco fabrikasında üretilen model, ileriki yıllarda Volkswagen Ticari Araç’ın en büyük fabrikası olan Hannover fabrikasında da üretildi. Yeni nesil Amarok ise ilk nesilden farklı olarak Güney Afrika’nın Silverton şehrinde üretilecek.

Avustralya ve Avrupa’daki ar-ge ekipleri tarafından tasarlanan yeni VW Amarok 2022 yılında tanıtılacak. Teknik detayları henüz açıklanmayan yeni VW Amarok’un, yeni Ford Ranger ile aynı altyapıyı kullanacağı, geçen yıl yapılan işbirliği anlaşması kapsamında duyurulmuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Volkswagen Ticari Araç Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Marka Yönetim Kurulu Üyesi Dr Lars Krause, Amarok’un, özellikle işler zorlaştığında müşterilerinin hedeflerine ulaşmasını sağlayan çözümler sunduğunu söyleyen “Amarok, birçok alanda ilk bakışta imkânsız görünen şeyleri mümkün kılarak, kullanıcılarına işlerinde ve günlük yaşamlarında yardımcı olarak işlerini kolaylaştırıyor. Şimdi üçüncü nesil yeni Amarok, sunduğu ileri teknolojiye sahip sürüş destek sistemleri ve dijital mobil bağlantı özellikleriyle müşterilerimizi etkileyecek özelliklere sahip. Yeni Amarok, 2022’den itibaren bu segmentte daha önce görülmemiş yeniliklere sahip olacak. Ve eskiden olduğu gibi, zorlu araziler onu caydıramayacak.” şeklinde bilgi verdi.

Yeni VW Amarok 2023 yılında Türkiye’de satışa sunulacak.

Not: VW Ticari Araç resmi bildirisinde 2022 yılında tanıtılacak yeni Amarok’un üçüncü nesil olduğu açıklansa da, Amarok 2022 yılında tanıtılacak modelle aslında ikinci nesline geçmiş olacak.

Volkswagen – Ford ortak üretim anlaşması haberi için BURAYA, VW Ticari Araç internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

Tarık Akagünhttps://otomobil.com.tr
Otomobil gazeteciliğine sektörün köklü yayınlarından Otohaber dergisinde başlayan Tarık Akagün, kariyeri boyunca auto motor & sport, Evo ve Car gibi uluslararası prestije sahip dergilerde üst düzey editörlük ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Türk otomobil basınında GPS teknolojili performans ölçümlerini (Otohaber) ve videolu test (e-otodergi) formatını başlatan ilk isim olan Akagün, teknik veri odaklı otomobil testlerinin önde gelen isimlerindendir. Haziran 2008’den bu yana Otomobil Yayıncılık bünyesinde yönetici ortaklık görevini sürdürmekte; e-otodergi ve www.otomobil.com.tr platformlarında objektif, veriye dayalı ve bağımsız otomobil incelemeleri kaleme almaktadır. 20 yılı aşkın tecrübesiyle Türk otomobil basınında teknik test süreçlerinin en kıdemli uzmanlarından biridir.

Kategoriler