Cumartesi, Mart 16, 2024
spot_img
Ana SayfaHaberler2021 Mercedes-Benz S Serisi

2021 Mercedes-Benz S Serisi

2021 Mercedes-Benz S Serisi. Yeni Mercedes-Benz S Serisi teknolojileri internet üzerinde yapılan yayınla tanıtıldı. Dünya tanıtımı Eylül 2020’de yapılacak olan yeni Mercedes-Benz S Serisi dünyada ilk defa arka koltuk yolcuları için ön havayastığı sunan otomobil unvanına sahip olacak. Opsiyonel olarak alınacak bu havayastıkları ön koltukların arkasında yer alacak. İç mekandaki küçük ancak, dikkat çeken diğer bir güvenlik detayı da ışıklandırmalı emniyet kemeri tokası.

Yeni S Serisi’nde güvenlik çıtası, eskiye göre bir basamak daha yüksek. Bu kapsamda gelen diğer bir teknoloji ise PRE-SAFE Impulse Side. Bu sayede olası bir yandan çarpma öncesinde aktif yürüyen aksam E-ACTIVE BODY CONTROL ile aracın gövdesini yükseltiyor.

Opsiyonel bir donanım olan E-ACTIVE BODY CONTROL, bünyesinde 20’den fazla sensör ve stereo kameralar barındırıyor. Sistemin kontrol üniteleri sürüş koşullarını saniyede 1.000 kez analiz ediyor. Böylelikle her bir tekerlek üzerindeki yay ve amortisör, kuvvetlerini ayrı ayrı düzenleniyor ve gövde salınımları  ve yalpalanması kontrol ediliyor. Bu sayede otomobil virajlarda, viraj içine hafifçe yatarak daha iyi bir yol tutuş sunuyor. Yol tutuşa etki edecek diğer bir özellikse yönlendirme özellikli arka tekerlekler. Bu sayede S-Serisi, kompakt bir otomobil kadar kıvrak ve kullanışlı bir sürüş sunabilecek. 10 dereceye kadar çıkabilen arka aks yönlendirme –  direksiyon açısı şehiriçinde daha kısa dingil mesafesine sahip otomobillerin kıvraklığını sunacak. 60 km/h hızdan sonra manevra yapıldığındaysa arka tekerlekler ön tekerleklerle aynı yönde dönerek bu sefer daha uzun dingil mesafesi kullanıyor hissi ve stabilitesi sağlayacak.

Konfor içinse ROAD SURFACE SCAN özelliği aracın önündeki yolu sürekli tarayarak, otomobili ilerideki yol dalgalanmalarına ve yol bozukluklarına karşı hazırlıyor.

Otomobil.com.tr sitesinde yayınlanan Mercedes-Benz haberleri için BURAYA, Mercedes-Benz Türkiye internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler