Ana SayfaHaberlerSkoda Rapid hazır

Skoda Rapid hazır

Skoda, kompakt sınıftaki yeni sedan modeli 2013 Rapid’in yeni fotoğraflarını yayınladı. Daha önceden MissionL adıyla konsept olarak sergilenen Skoda Rapid, markanın yeni tasarım dili doğrultusunda şekillendirilmiş.

Konuyla ilgili açıklama yapan Škoda Ceo’su Winfried Vahland, Rapid’in kompakt sedan segmentinde yeni standartlar koyacağını ve bu otomobilin zarif, geniş iç hacimli ve ulaşılabilir fiyatlı olacağını ifade etti.

Skoda Fabia ile Octavia arasında konumlandırılacak Rapid, toplam dünya otomobil satışlarının yüzde 32’sinin gerçekleştiği bir segmentte mücadele edecek. Bu segmentin yüzde 42’sinin ise sedan otomobillerin oluşturması, Rapid’in Skoda açısından önemini ortaya koyuyor. Kapsamlı teknik özellikleri henüz açıklanmayan Rapid gamında mevcut TDI turbodizel ve benzinli motorların olacağını öngörmek yanlış olmaz. Rapid’in uzunluğu 4.48 m, genişliği ise kabaca 1.7 m olarak belirtiliyor.

Otomobil 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek ve 2012’nin son günlerinde satışa sunulacak. Otomobilin Türkiye fiyatları ile ilgili henüz bir bilgi yok.

GÜNCELLEME: Skoda Rapid Paris Otomobil Fuarı 2012’de tanıtıldı. Haber ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Tarık Akagünhttps://otomobil.com.tr
Otomobil gazeteciliğine sektörün köklü yayınlarından Otohaber dergisinde başlayan Tarık Akagün, kariyeri boyunca auto motor & sport, Evo ve Car gibi uluslararası prestije sahip dergilerde üst düzey editörlük ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Türk otomobil basınında GPS teknolojili performans ölçümlerini (Otohaber) ve videolu test (e-otodergi) formatını başlatan ilk isim olan Akagün, teknik veri odaklı otomobil testlerinin önde gelen isimlerindendir. Haziran 2008’den bu yana Otomobil Yayıncılık bünyesinde yönetici ortaklık görevini sürdürmekte; e-otodergi ve www.otomobil.com.tr platformlarında objektif, veriye dayalı ve bağımsız otomobil incelemeleri kaleme almaktadır. 20 yılı aşkın tecrübesiyle Türk otomobil basınında teknik test süreçlerinin en kıdemli uzmanlarından biridir.

1 Yorum

  1. VolksWagen – Audi MQB platformunda geliştirilen Rapid, grubun tüm nimetlerinden faydalanacak. 1.6 TDI CR ve 7 ileri DSG şanzıman ile başarısının yüksek olacağını düşünüyorum. Yakında aynı fabrikada üretilen ve neredeyse aynı otomobil olan kuzeni Seat Toledo’da tanıtılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

Kategoriler