Ana SayfaFuarPorsche 918 Spyder Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle yola çıkacak

Porsche 918 Spyder Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle yola çıkacak

Dünyada sadece 918 adet üretilecek olan yüksek performanslı özel seri otomobil Porsche 918 Spyder Michelin lastikleriyle yola çıkacak. Frankfurt Otomobil Fuarı 2013’te dünya tanıtımı gerçekleştirilen Porsche 918 Spyder, Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleriyle donatıldı. Son 10 yıldır Porsche’nin ürettiği yüksek performanslı araçlar için lastik geliştirilmesi amacıyla işbirliği yapan Porsche ve Michelin, bu sayede 2003 yılında Carrera GT ile başladıkları yolculuklarına 918 Spyder ile devam etmiş oldu. Michelin, Porsche’nin bu özel araç için beklediği niteliklerin karşılanması için oldukça özel bir çalışma programı izledi. 918 Spyder için özel olarak üretilen Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin geliştirilme sürecinde beş ayrı pistte 150 saat süren testler gerçekleştirildi. Sadece Nürburgring Pisti’nde 4000 km yol kat edildi, 550 prototip, 200 özel seri lastik ve 400 adet seri öncesi Michelin lastik bu otomobil için test edildi. Uzman ekipler tarafından yapılan testler sonunda üretilen lastikler; özellikle pistteki kuru zemin performansı, yüksek enerji verimliliği ve ıslak zeminde sağladığı güvenlik ile Porsche’nin beklentilerini fazlasıyla karşıladı.
Michelin tarafından özel olarak Porsche 918 Spyder için geliştirilen Pilot Sport Cup 2 lastikleri 918 araç için toplam 3672 adet üretilirken; ön jantlar için 265/35 ZR20, arka jantlar içinse 325/30 ZR21 olmak üzere iki boyutta sunulacak.

Tarık Akagünhttps://otomobil.com.tr
Otomobil gazeteciliğine sektörün köklü yayınlarından Otohaber dergisinde başlayan Tarık Akagün, kariyeri boyunca auto motor & sport, Evo ve Car gibi uluslararası prestije sahip dergilerde üst düzey editörlük ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Türk otomobil basınında GPS teknolojili performans ölçümlerini (Otohaber) ve videolu test (e-otodergi) formatını başlatan ilk isim olan Akagün, teknik veri odaklı otomobil testlerinin önde gelen isimlerindendir. Haziran 2008’den bu yana Otomobil Yayıncılık bünyesinde yönetici ortaklık görevini sürdürmekte; e-otodergi ve www.otomobil.com.tr platformlarında objektif, veriye dayalı ve bağımsız otomobil incelemeleri kaleme almaktadır. 20 yılı aşkın tecrübesiyle Türk otomobil basınında teknik test süreçlerinin en kıdemli uzmanlarından biridir.

1 Yorum

  1. Toplam 3672 tane üretilecekmiş. Bu araçların lastikleri hiç eskimeyecek mi? Lastikler de mi özel üretim? Son zamanlarda bu özel üretim saçmalığının iyice suyunu çıkardılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

Kategoriler