Ana SayfaHaber EkstraPirelli’den gürültü önleme sistemi

Pirelli’den gürültü önleme sistemi

Avrupa Lastik Etiketleme Yönetmeliği’nin de kriterleri arasında yer alan sürüş esnasında oluşan gürültü, hem otomobil üreticilerinin, hem de lastik üreticilerinin üzerinde hassasiyetle durdukları bir konu. Pirelli, Audi için ürettiği PZero lastikleri ile dış ses gürültüsünde 2-3 dB(A), yani kulağın duyduğu gürültü seviyesinde yüzde 50 kadar azalma sağlayarak daha konforlu ve çevreye saygılı bir sürüş sunmayı amaçlıyor. Pirelli’nin “Gürültü Engelleme Sistemi” (Pirelli Noise Cancelling System – PNCS) adını verdiği bu teknolojide lastiğin iç kısmına yerleştirilen ses emici sünger (sponge inside) ile lastik kaynaklı gürültüyü azaltabilmek mümkün olmuş.

Yanaklarında PNCS ibaresi bulunan 275/30 ZR21 ölçülü PZero’lar Audi RS7’de kullanılırken, 285/30 ZR21 ölçülü PZero’lar ise Audi RS6’da kullanılıyor.

Tarık Akagünhttps://otomobil.com.tr
Otomobil gazeteciliğine sektörün köklü yayınlarından Otohaber dergisinde başlayan Tarık Akagün, kariyeri boyunca auto motor & sport, Evo ve Car gibi uluslararası prestije sahip dergilerde üst düzey editörlük ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Türk otomobil basınında GPS teknolojili performans ölçümlerini (Otohaber) ve videolu test (e-otodergi) formatını başlatan ilk isim olan Akagün, teknik veri odaklı otomobil testlerinin önde gelen isimlerindendir. Haziran 2008’den bu yana Otomobil Yayıncılık bünyesinde yönetici ortaklık görevini sürdürmekte; e-otodergi ve www.otomobil.com.tr platformlarında objektif, veriye dayalı ve bağımsız otomobil incelemeleri kaleme almaktadır. 20 yılı aşkın tecrübesiyle Türk otomobil basınında teknik test süreçlerinin en kıdemli uzmanlarından biridir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

Kategoriler