Ali Türkkan Junior WRC Dünya Şampiyonu oldu. Castrol Ford Team Türkiye pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Bilge Ayan, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) kapsamındaki Junior WRC kategorisinde 2026 sezonunu dünya şampiyonluğu ile tamamladı. İkili, sezonun son yarışı olan Şili Rallisi’ni birinci sırada bitirerek Türkiye’ye ralli branşındaki ilk dünya şampiyonluğunu kazandırdı.

Şili Rallisi’nde beşincilikten liderliğe
Toplam 311,7 kilometrelik 16 özel etaptan oluşan Şili Rallisi’nde ilk günü beşinci sırada tamamlayan Ali Türkkan, yarış ilerledikçe temposunu artırarak liderliğe yükseldi. Yoğun orman etapları, keskin virajlar, değişken zemin ve hava koşullarının etkili olduğu rallide liderliğini koruyan Türkkan ve Ayan, Şili Rallisi’ni birinci sırada tamamladı.
Ali Türkkan, 2026 Junior WRC sezonunda Hırvatistan ve Portekiz rallilerini de birinci sırada tamamlamıştı. Yunanistan Acropolis Rallisi‘nde yaşanan kazanın ardından tedavisi devam eden Oytun Albayrak‘ın yerine Bilge Ayan, sezonun son bölümünde Türkkan’ın co-pilotu olarak mücadele etti.
Şili Rallisi’ndeki galibiyetle Ali Türkkan, Junior WRC’de dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk pilot oldu. Türkiye de ralli branşındaki ilk dünya şampiyonluğunu kazandı.
Ford ve Castrol’den açıklamalar
Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Ali Türkkan ve Bilge Ayan’ı tebrik ederek Ford Türkiye’nin Castrol Ford Team Türkiye’nin yanında olmaya ve Türk motor sporlarının geleceğini desteklemeye devam edeceğini belirtti.
Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz ise sezon boyunca verilen mücadelenin Türkiye’ye ralli branşındaki ilk dünya şampiyonluğunu getirdiğini ifade ederek Ali Türkkan, Bilge Ayan, Oytun Albayrak ve takımdaki tüm çalışanları kutladı.
Castrol Ford Team Türkiye Takım Koçu Murat Bostancı da şampiyonluğun Ali Türkkan’ın yanı sıra mühendislerden mekanikerlere kadar tüm ekibin ortak çalışmasının sonucu olduğunu söyledi.
TOSFED’den Ali Türkkan ve Castrol Ford Team Türkiye’ye tebrik
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı da yayımladığı mesajla Ali Türkkan, co-pilotları Oytun Albayrak ve Bilge Ayan ile Castrol Ford Team Türkiye’yi kutladı.
Üçlertoprağı mesajında, “Bu tarihi başarıda emeği geçen başta Ali Türkkan olmak üzere, co-pilotları Oytun Albayrak ve Bilge Ayan’ı, ailesini, Castrol Ford Team Türkiye’yi, Serdar Bostancı’yı, Murat Bostancı’yı, sponsorlarını ve bu müthiş yolculuğa katkı sağlayan tüm ekibi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
TOSFED Başkanı ayrıca Team Petrol Ofisi ekibinden Kerem Kazaz ve co-pilotu Corentin Silvestre’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, sağlıklarına kavuşup gelecek sezon etaplara dönmelerini ve Türkiye’yi temsil etmeye devam etmelerini diledi.
Castrol Ford Team Türkiye
1998 yılında Serdar Bostancı tarafından kurulan Castrol Ford Team Türkiye, yaklaşık 30 yıldır uluslararası motor sporlarında mücadele ediyor. Ali Türkkan’ın Junior WRC şampiyonluğu, takımın Türk ralli tarihindeki önemli başarıları arasına eklendi.
Otomobil Yayıncılık olarak Castrol Ford Team Türkiye ekibini, Ali Türkkan, Bilge Ayan ve sezonun önemli bölümünde bu mücadelenin parçası olan Oytun Albayrak’ı tarihi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.
Diğer mecramız e-otodergi.


