Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaHaberlerDaha hafif ve daha güçlü: Makyajlı Ferrari California

Daha hafif ve daha güçlü: Makyajlı Ferrari California

Ferrari, 2012 Cenevre Otomobil Fuarı’nda makyajlanan Ferrari California’yı tanıtacağını duyurdu. İlk çıktığı dönemde ilk katlanan metal tavanlı Ferrari olmasıyla dikkat çeken California, makyajla birlikte parlak bir radyatör ızgarasına kavuşmuş. Bu ufak bir değişim olsa da, görünmeyen noktalardaki değişim çok daha etkileyici. Öncelikle karoserin üretim tekniklerinde yapılan geliştirmeler sayesinde, karoserin burulma direnci ve dayanımında her hangi bir zayıflık olmadan toplam ağırlık 30 kg düşürülmüş.

4.3 litrelik GDI (direkt benzin enjeksiyonlu) motora uygulanan yeni egzoz manifoldu ve yeni yazılımla, maksimum güç 460 HP’den 490 HP’ye, maksimum torksa 485 Nm’den 505 Nm’ye yükselmiş. Bu geliştirmeler sonucunda 4.0 saniye olan 0-100 km/s hızlanma değeri, 3.8 saniye olmuş.

Bilindiği gibi California, daha sakin sürüş arayışında olan Ferrari tutkunlarına yönelik bir otomobil. Bu araçta daha fazla sportiflik arayanlar içinse artık opsiyonel olarak “Handling Speciale” paketi sunuluyor. Virajlarda aracın gövdesinin yana yatma eğilimini minimize eden bu pakette elektronik olarak kontrol edilen amortisörler ve daha sert yaylar sunuluyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler