Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
Ana SayfaHaberlerMercedes-Benz CLA Mayıs'ta Türkiye’de

Mercedes-Benz CLA Mayıs’ta Türkiye’de

Mercedes-Benz’in A Serisi platformu üzerinde hazırladığı yeni sportif sedanı veya üreticisinin deyişiyle dört kapılı coupe’si 2013 CLA Serisi Türkiye’de. Mercedes-Benz’in İstanbul’daki pazarlama merkezi showroom’una ilk defa 19 Şubat 2013’te getirilen CLA, birkaç saat sonra showroom’dan ayrılmıştı. 25 Şubat 2013 tarihinde ise iki farklı Mercedes-Benz CLA 200 tekrar showroom’a giriş yaptı.

Henüz ülkemizde satışına başlanmayan ve bu otomobili ilk defa Türkiye’de canlı olarak gördük ve fotoğrafladık.

Mayıs ayı içinde satışına başlanması beklenen Mercedes CLA Serisi, A Serisi ile CLS’nin güzel bir sentezi. Önden A Serisi olan otomobil, arkadan bakıldığında CLS’yi anımsatıyor. Ön tarafta motor kaputu üzerindeki “powerdome” adlı çıkıntılar ve pırlanta-boncuk hissi veren radyatör ızgarası ile dikkat çeken otomobilin yan görünümde fardan başlayıp kapı tutamaklarının alt tarafından devam ederek arka kapı kolunun altında biten ve arka kapı kolunun üst kısmında başlayıp stop lambalarına akan kat izleri tasarımda fark yaratıyor. Bagaj kapağının spoyler formu da ilginç olduğu kadar fonksiyonel bir tasarım detayı. Sportif ön konsol ile A Serisi ile benzer. Bununla birlikte Mercedes-Benz’in resmi verilerinde A Serisi’nin arka koltuk baş mesafesi 952 mm iken, CLA’da bu değer eğimli tavan nedeniyle biraz azalmış ve 905 mm olarak açıklanıyor.

2699 mm’lik dingil mesafesi A Serisi ile aynı olan CLA’nın uzunluğu 4630 mm ( +338 mm), genişliği 1777 mm (-3 mm), yüksekliği ise 1432 mm (-1 mm). Otomobil sportif tasarımına rağmen 470 lt’lik bir bagaj hacmi sunuyor ki, bu da 4 kişinin eşyasını alabilecek kadar büyük olduğu anlamına geliyor.

Fotoğraflarda görülen otomobillerden AMG sportif paketine sahip olanında ön tampon daha yırtıcı bir tasarıma sahip. Bu yırtıcılık ve arka tamponlardaki hava yarıkları ile tamamlanmış.

Mercedes-Benz CLA’nın Türkiye satış fiyatları henüz belli olmadı. Resmi fiyat listesi açıklandığında yine sayfalarımızda yer vereceğiz. Ama Almanya’da baz donanım bir CLA 180 28.967,5 Euro’luk bir fiyata sahip.

Türkiye başlangıç fiyatı 66.600 TL (yaklaşık 27.906 Euro)Kardeşi A 180’nin Almanya başlangıç fiyatı ise 23.973,5 Euro. Yani arada yaklaşık 4.000 Euro bir fark var. Bu durumda aynı motor-şanzıman ve donanım seviyesindeki ülkemize yansıyacak fiyat farkı da 4000 Euro-9500-10.000 TL civarında olursa. CLA180’nin Türkiye başlangıç fiyatının da 76.100 TL- 76.600 TL civarında olması öngörülebilir. Tabi bu rakamlar şimdilik sadece tahminden ibaret ve yukarıda belirttiğimiz gibi resmi fiyatlar açıklandığında bunları yayınlıyor olacağız.

Otomobille ilgili teknik özellikleri içeren habere ulaşmak için BURAYA TIKLAYIN!

Mercedes-Benz CLA Serisi’nin Türkiye’de çekilmiş fotoğraflardan oluşan fotoğraf galerisine ulaşmak için BURAYA TIKLAYIN!

Mercedes-Benz CLA’nın Türkiye fiyatları açıklandı. Habere ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

 

spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Kategoriler